Γεωργακόπουλος Παν/της: Απάντηση σε δημοσίευμα για τον ΕΚΠΥ

Για μιά ακόμη φορά διαπιστώνω πως υπάρχει παραπληροφορηση σε σχέση με ζητήματα ΕΟΠΥΥ, όπως σε αυτό με τίτλο: »περνάει στα κρυφά αύριο ο νέος ΕΚΠΥ από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ» ( http://www.healthweb.gr/ )  και   https://medlabgr.blogspot.com/
Ο τίτλος του δημοσιεύματός ωστόσο, διαψεύδει τον συντάκτη του, αφού ο νέος ΕΚΠΥ, περνάει από το Δ.Σ. δηλαδή με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Το ότι ο κ. Πρόεδρος βρίσκεται στις Βρυξέλλες αποτελεί συγκυριακό γεγονός, υπηρεσιακών υποχρεώσεών του, γι αυτό και στο ΔΣ θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Συνεπώς, που είναι το…»κρυφό»;
Η δημόσια διαβούλευση έχει προηγηθεί εδώ και καιρό, το σχέδιο ΕΚΠΥ που έρχεται αύριο στο Δ.Σ. το έχουν επεξεργαστεί και οι Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα για πρώτη φορά ζητήθηκε η άποψη ΚΑΙ των Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ), κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν! Φυσικά και το περιεχόμενο του νέου ΕΚΠΥ είναι σε γνώση όλων των μελών του Δ.Σ., όπως συνειθίζεται πριν από κάθε Δ.Σ. και προβλέπει ο νόμος και η διοικητική τάξη.
Ο νέος ΕΚΠΥ είναι »ξεκάθαρος και διαφανής», συνεπώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο υπαινιγμός του άρθρου, ότι ο ΕΚΠΥ »περνάει στα κρυφά».
Για την ιστορία, σας επισημαίνω ότι ο ΕΚΠΥ του 2012, πέρασε …»νυχτα», και δεν έτυχε εξονυχιστικού ελεγχου, μελέτης και διαβούλευσης, όπως έγινε από την δική μας Διοίκηση, για τον νέο ΕΚΠΥ.
Τα δεδομένα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από το 2016 έχουν αλλάξει και συνεπώς, ο ΕΚΠΥ δεν μπορούσε να ισχύει με τις διατάξεις και προβλέψεις του 2012.
Το 2015 έγινε απόπειρα αλλαγής του ΕΚΠΥ αλλά τότε λόγω των εκλογών και αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στο Υπ. Υγείας, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί. Σήμερα που η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ άλλαξε σημαντικά και νέες μέθοδοι ελέγχου έχουν καθιερωθεί, θεωρούμε πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αναμόρφωση του περιεχομένου του ΕΚΠΥ.
Καλό θα είναι να μην αναζητούνται …φαντάσματα.
Στον ΕΟΠΥΥ ΟΛΑ γίνονται με διαφάνεια και συναίνεση, μέσα από συνθετικές διαδικασίες στις οποίες μετέχουν ΚΑΙ οι εργαζόμενοι ΚΑΙ οι Πάροχοι.
Για λόγους αντικειμενικής πληροφόρησης, παρακαλώ όπως η απάντησή μου δημοσιευτεί στον ίδιο χώρο, στον ιστότοπό σας.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Ιατρός, Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ
Πηγη:http://medispin.blogspot.com