ΔΕΘ 2021: Οι γιατροί των ΜΕΘ στο επίκεντρο εκδηλώσεων, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ιατροί που νόσησαν από κορονοιό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ από τη θέση των ασθενών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη φετινή ΔΕΘ. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αφιερωμένη στην ασφάλεια και αξιοπιστία των εμβολιασμών είναι η φετινή συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ έχουν στο επίκεντρο, επίσης, τους γιατρούς που «έβαλαν πλάτη» σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών νόσησαν σοβαρά ή και ορισμένοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, αν και την έδιναν με επιτυχία για εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους τους.

«Φέτος ο ΙΣΘ δίνει το λόγο στους διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μιλούν όχι μόνο για την αντιμετώπιση της covid19 αλλά και όσα τους συγκλόνισαν», τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας.

Στο αφιέρωμα του #εμβολιαΖΩ_4 και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα κάνουν κατάθεση ψυχής διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και μάχιμοι υγειονομικοί* της Βόρειας Ελλάδας.

Γιατροί που νόσησαν απαντούν σε ερωτήσεις

Στο πλαίσιο πάντα του φετινού #εμβολιαΖΩ και της αδιάκοπης προσπάθειας επιστημονικής ενημέρωσης κόντρα στον σκοταδισμό, γιατροί που νόσησαν από κορονοιό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ και στη θέση των ασθενών.

Κάθε μέρα από Δευτέρα 13 ως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:00 θα υπάρχει σχετική  Livestreaming  μετάδοση των μαρτυριών αυτών, στην ιστοσελίδα και τη σελίδα Facebook του ΙΣΘ https://isth.gr/ .

Οι γιατροί θα απαντήσουν σε φλέγοντα ερωτήματα, που αφορούν στη διάγνωση, τη θεραπεία τους, αλλά και για τον εμβολιασμό, ενώ θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στους πολίτες. Επίσης, θα προχωρήσουν και σε ποιο «δύσκολα» θέματα, όπως τι απαντούν σε όσους αρνούνται τη διασωλήνωση, πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους, ποια στιγμή θα τους μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους.

*Ελένη Αντωνιάδου διευθύντρια ΜΕΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Γλυκερία Βλαχογιάννη διευθύντρια ΜΕΘ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Ελένη Γκέκα διευθύντρια ΜΕΘ «ΑΧΕΠΑ», Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β΄ΜΕΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Μηλίτσα Μπιτζάνη διευθύντρια Α΄ΜΕΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Ελένη Μουλούδη διευθύντρια ΜΕΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», Ευάγγελος Πέρτσας διευθυντής ΜΕΘ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», Σουζάνα Ανίσογλου διευθύντρια ΜΕΘ Θεαγενείου, Γιάννης Κατσιαδράμης διευθυντής ΜΕΘ 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης η κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Υπεύθυνη Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

 

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/