Δωρεά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος: Εκδήλωση στο Σωτηρία υπό τον Πρωθυπουργό

Η ολοκλήρωση 5.000 προσλήψεων, 700 προσλήψεις μόνο για τα νησιά και η προκήρυξη θέσεων για τις εντατικές 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, που θα επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού των κλινών ΜΕΘ εντάσσονται στο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ του Υπ. Υγείας. Εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού αύριο στο Σωτηρία.

Στην προκήρυξη 1500 νέων θέσεων ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και στη μονιμοποίηση περίπου 2.500 νοσηλευτών που εντάχθηκαν εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ, αλλά και οι επικουρικοί πριν από αυτό, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εντατικής θεραπείας, ώστε να φθάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στην προσπάθεια αυτή σημαντική είναι η συμβολή του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος που προχώρησε στη δωρεά για τη δημιουργία 174 νέων υπερσύγχρονων ΜΕΘ και ΜΑΦ .

«5.000 προσλήψεις700 προσλήψεις μόνο για τα νησιά μας, μέσα ατομικής προστασίας, οριζοντίως δώρα και επιδόματα για όλους. Έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός ότι, όλοι αυτοί οι νοσηλευτές κατ’ αρχάς οι επικουρικοί πριν τον κορονοϊό και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού θα μονιμοποιηθούν – μιλάμε για 2.500 νοσηλευτέςΠροκηρύσσονται θέσεις για τις εντατικές 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Η Κυβέρνηση μελετά και θα υλοποιήσει τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών β’ και επίσης προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης του αριθμού των κλινών εντατικής, με στόχο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, αύριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τη δωρεά 174 νέων υπερσύγχρονων ΜΕΘ και ΜΑΦ. «Τη σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης την προσυπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που θα την παρουσιάσει κιόλας. Στο Νοσοκομείο Σωτηρία στις 8 το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της χρονιάς, δηλαδή, εκτιμάται ότι θα έχουμε 1.200 ΜΕΘ στη χώρα, όταν προ κορονοϊού είχαμε 565. «Το Ίδρυμα στηρίζει εμπράκτως και με μηχανήματα testing για τον κορονοϊό και με εκπαίδευση αυτού του προσωπικού, το οποίο εμείς θα προσλάβουμε – υπάρχουν πιστώσεις από το Γενικό Λογιστήριο – και κυρίως από τη δημιουργία στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες, 174 νέων υπερσύγχρονων ΜΕΘ στη χώρα», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως το ΕΣΥ προετοιμάζεται για έναν πιθανό δεύτερο γύρο. «Με την πιθανότητα να έχουμε και εμβόλιο ίσως ή να έχει προχωρήσει και άλλο η Επιστήμη στο θέμα των φαρμάκων που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα βαριά  συμπτώματα της νόσου. Πέρυσι, με καμπάνια που κάναμε εμβολιάστηκαν 1.000.000 παραπάνω συμπολίτες μας για τον ιό της γρίπης, δηλαδή από 2.000.000, 3.000.000 κόσμος. Φέτος, έχουμε μπορέσει να προμηθευτούμε πάνω από 4.000.000 εμβόλια. Θα ζητήσω από όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, θα ζητήσω από τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες σίγουρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια άμυνα για τον ιό της γρίπης».

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/