Επίσκεψη του Υπ.Υγείας στη μονάδα «18 Άνω»

Επίσκεψη στο κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω» πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και συνομίλησε με τις φιλοξενούμενες πρώην εξαρτημένες μητέρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με το προσωπικό της, όσο και με τις γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης.

Εκφράζοντας την συγκίνησή του για την συνάντηση με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με τους ανθρώπους της δομής, αλλά και με τις κυρίες που φιλοξενούνται εδώ, ο κ. Κικίλιας τόνισε την συμμετοχή στο πρόγραμμα νεαρών ατόμων και μονογονεϊκών οικογενειών.

«Κάποιες από αυτές έχουν και τα παιδάκια τους εδώ, κάποιες άλλες φιλοδοξούν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία» επεσήμανε ο υπουργός.

Για το έργο που παράγεται ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε στις δηλώσεις του «διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Το “18 Άνω” είναι ένα πρόγραμμα το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί το χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση».

Διαβεβαιώνοντας για την στήριξη στο πρόγραμμα, επεσήμανε ότι  στόχος είναι να σχηματιστεί η «εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους».

Μάλιστα, ο υπουργός πρόταξε  την κοινωνική ευαισθησία αφενός της Κυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας για ους ανήμπορους, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό ο κ. Κικίλιας  υποστήριξε «εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά αυτή. Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά».

Καταλήγοντας στην δήλωσή του ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες».

 

Πηγή:https://virus.com.gr/