Κικίλιας: Οι πρώτες 100 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ

Την επόμενη εβδομάδα, υπογράφονται οι προσλήψεις των πρώτων 100 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες το βράδυ στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νέου νόμου για τη δημιουργία του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι συνολικά θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις άνω των 900 μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι σχετικές διαδικασίες επιταχύνθηκαν με με ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για την κατάθεση και επεξεργασία των αιτήσεων.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον ΟΔΙΠΥ εργαλείο στα χέρια όλων των ασθενών, με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, επισημαίνοντας ότι «ο πρώτος ποιοτικός δείκτης είναι η αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενούς». Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για «ανεπαρκή» στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κ. Κικίλιας τούς καταλόγισε «πολιτική υποκρισία».

Σχετικά με τον κορωνοϊό, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως γίνεται πολλαπλό testing σε όλη τη χώρα και στα νησιά, από τα μικρά έως τα μεγάλα, πως είναι υπερπολλαπλάσια η δυνατότητα διακομιδών, τα νησιά έχουν ενισχυθεί με επτακόσιους υγειονομικούς και γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Τέλος, προανήγγειλε τις επόμενες δράσεις του υπουργείου Υγείας, όπως η ψηφιοποίηση της υγείας, ο ηλεκτρονικός φάκελος, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις, η διαλειτουργικότητα και διαδραστικότητα όλων των δομών υγείας, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Δίκτυα Υγείας, οι αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών υποδομών των Νοσοκομείων.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/