Μελέτη συνδέει την ορμόνη του ύπνου με τον έλεγχο της COVID-19

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Discovery τον Μάρτιο πρότεινε ότι η μελατονίνη (Ορμόνη που παράγεται φυσικά στο σώμα και μέσω κάποιων τροφών (ανανάς, μπανάνες, πορτοκάλια) και βοηθά στον έλεγχο του κύκλου του ύπνου) μπορεί να είναι το κλειδί για τη ρύθμιση της COVID-19 μέσα στο σώμα.

Τώρα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσε ότι άλλοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν καταλήξει σε παρόμοιες θεωρίες, σύμφωνα με το Atlantic .

Ο Feixiong Cheng, ο οποίος δημοσίευσε την αρχική έρευνα στην αρχή της επιδημίας, άκουσε από άλλους επιστήμονες ότι μπορεί να τελικά να έχει δίκιο. Όλοι σημείωσαν ότι, εκτός από τις επιδράσεις της μελατονίνης στον ύπνο, παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ρόλος της ως συντονιστής μπορεί να την οδηγήσει μια μέρα να προστατεύσει το σώμα από το να κινδυνεύει όταν εκτίθεται σε ασθένειες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις τον Νοέμβριο εξέτασε προσεκτικά τη θεωρία. Τα άτομα που έλαβαν μελατονίνη φάνηκαν να έχουν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες ανάπτυξης COVID-19 και άλλοι ερευνητές άρχισαν να παρατηρούν ένα μοτίβο. Προς το παρόν, διεξάγονται οκτώ κλινικές δοκιμές για να καθοριστεί εάν η σχέση μεταξύ της μελατονίνης και του νέου κορανοϊού είναι υπαρκτή.

Εάν αποδειχθεί ότι η μελατονίνη είναι ευεργετική, θα ήταν ήδη ευρέως διαθέσιμη στις ΗΠΑ ως συμπλήρωμα διατροφής χωρίς συνταγή και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να το παίρνουν το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, ο Τσενγκ δεν προτείνει ακόμα κάτι τέτοιο, αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι ένας ψευδής συσχετισμός.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για το νέο κορονοϊό που προκάλεσε την πανδημία του 2020. Ωστόσο, υπάρχουν δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ για χρήση έκτακτης ανάγκης: ένα από τη Moderna και ένα από την Pfizer και τη BioNTech. Και τα δύο εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις, σύμφωνα με το USA Today .

 

 

Πηγη: https://www.news4health.gr/