Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου: SOS για την Ηλεκτροχημειοθεραπεία

Την προσοχή εφιστά η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου, κατόπιν ρεπορτάζ σε επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης, σχετικά με νέα μέθοδο θεραπείας κατά του καρκίνου.

Χαρακτηριστικά, η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου τονίζει ότι «η διαφημιζόμενη Ηλεκτροχημειοθεραπεία (Electrochemotherapy) δεν αποτελεί νέα αντικαρκινική θεραπεία αφού είναι γνωστή και εφαρμόζεται από δεκαπενταετίας, τουλάχιστον».

Ακόμη υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «δεν πρόκειται για επαναστατική θεραπεία, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αφού έχει ανακουφιστικό χαρακτήρα».

Μάλιστα, η Ηλεκτροχημειοθεραπεία «χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις, που οι δυνατότητες θεραπείας με διεθνώς καθιερωμένες μεθόδους έχουν εξαντληθεί».

Επιπρόσθετα, η εταιρεία σημειώνει ότι «οι ενδείξεις της περιορίζονται μόνο σε καρκινώματα του δέρματος, πρωτοπαθή ή μεταστατικά».

Στα επιχειρήματα  της Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου περιλαμβάνεται το γεγονός ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών οργανισμών που εκδίδουν κατευθυντήριες οδηγίες δεν την έχει υιοθετήσει. Ως εκ τούτου η εν λόγω θεραπεία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι γεννά ελπίδες σε χιλιάδες καρκινοπαθείς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ».

Στην ανακοίνωσή της η Ογκολογική Εταιρεία  στηλιτεύει τις  πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, σχολιάζοντας ότι «η προβολή που έχει δοθεί δεν είναι αντικειμενική και δεν εξυπηρετεί τη σωστή ενημέρωση του κοινού».Μάλιστα, καλεί τους ασθενείς «να μην παρασύρονται από τίτλους εντυπωσιασμού».

Επ’ αυτού, τους παροτρύνει  να αναζητούν πληροφορίες «για τις ενδείξεις χορήγησης θεραπειών είτε αυτές εμπίπτουν στα πλαίσια θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κατευθυντηρίων γραμμών, είτε βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, οπότε θα πρέπει να εντάσσονται σε κλινικές μελέτες».

 

Πηγή:https://virus.com.gr/