Ο ΕΟΔΥ επαναπροκηρύσσει θέσεις εργασίας για τις Κινητές Ομάδες

Οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα “Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού & νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού κατ’οίκον”. Μαζί θα παρουσιαστεί και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων και σκαναρίσματος PLF, που σχετίζεται με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών και τα χερσαία σύνορα, καθώς και οι χορηγοί.

Προσλήψεις νοσηλευτών: Πόσες θέσεις θα καλυφθούν

Με στόχο τη στελέχωση και των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού, ρόλος των οποίων είναι η διενέργεια τεστ για τον κοροναϊό στον πληθυσμό, ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αφορά στην πλήρωση θέσεων εργασίας για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον τρίμηνο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και τη διάδοση του κοροναϊού (COVID-19).

Προκήρυξη θέσεων

Με στόχο τη στελέχωση και των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού, ρόλος των οποίων είναι η διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό στον πληθυσμό, ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αφορά στην πλήρωση θέσεων εργασίας για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον τρίμηνο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και τη διάδοση του κορονοϊού (COVID-19).

Συγκεκριμένα, αφορά ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτών και εν ελλείψει αυτών ειδικότητας ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων/ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΤΕ Επισκεπτριών/-των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού / Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων καθώς και ΔΕ Οδηγών.

Το προσωπικό θα στελεχώσει τις 500 ΚΟΜΥ τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική χώρα για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτικής βοήθειας προς υποστήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του ΕΣΥ. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα dilosi.services.gov.gr/info/eody-komy.

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/