ΠΙΣ: Στην Αθήνα η ετήσια συνεδρίαση της CEOM

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις εργασίες της το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Συλλόγων Δημοσίου Δικαίου(CEOM) το Νοεμβρίου του 2020. Την πρόταση για την διοργάνωση της επόμενης ετήσιας συνεδρίασης στην Αθήνα, κατέθεσε o Πορτογάλος πρόεδρος μετά την έντονη παρουσία του ΠΙΣ στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι προτεραιότητα της CEOM  είναι η προώθηση ιατρικών πρακτικών υψηλής ποιότητας που να σέβονται τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Ο γενικός γραμματέας της, Δρ Jean-François RAULT, στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Πορτογαλία, δημοσίευσε μεταξύ άλλων, ένα άρθρο του για την βία κατά των γιατρών.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να προταθεί η καθιέρωση της 12ης Μαρτίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Βίας στα Νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «ο Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος ενισχύει τη διεθνή του παρουσία με ενεργό συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Αυτό συνιστά υποχρέωση στην ιστορία μας και στους χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που διαπρέπουν εκτός Ελλάδας».

Με στόχο την στήριξη του δικαιώματος γιατρών και ασθενών  για ένα σύστημα υγείας αντίστοιχο των ευρωπαϊκών, ο ΠΙΣ μετέχει δραστικά στις διεργασίες, όπως εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος, «Σήμερα σε δυο από τους πέντε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε εκπρόσωποι του ΠΙΣ κατέχουν το αξίωμα του αντιπροέδρου και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον να συμμετέχουμε δυναμικά στη χάραξη των διεθνών πολιτικών υγείας. Με μεγάλη ικανοποίηση συμφωνήσαμε στον ορισμό της 12ης Μαρτίου ως ημέρα κατά της βίας εναντίον των λειτουργών της υγείας».

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν, εκτός από τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Δρ Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας.

 

Πηγή:https://virus.com.gr/