ΠΟΕΔΗΝ: 4ωρη παναττική στάση εργασίας

Κινητοποίηση έχει προαναγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Τρίτη 30 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με 4ωρη παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας αύριο στις 8:30 π.μ..

Οι νοσοκομειακοί υπενθυμίζουν ότι δεν ήταν μόνο ο πρόσφατος κίνδυνος της πανδημίας στον οποίο εκτέθηκαν, οι υγειονομικοί είναι ευάλωτοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση,  AIDS κλπ), ενώ αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.

Σημαντική είναι και η επιβάρυνση στην υγεία τους είτε πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ) είτε μετά από  25 και πλέον χρόνια υπηρεσίας πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα.

Με νόημα η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι «το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι».

Αίτημα των νοσοκομειακών αποτελεί η ένταξή τους «χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου».

Επίσης, η ομοσπονδία ζητά η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας  και έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να το διπλασιάσει και να το επεκτείνει στις άλλες ειδικότητες. 

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/