Σεμινάριο για το μαθηματικό αλγόριθμο του COVID_19

Τα μαθηματικά που αποτέλεσαν οδηγό για τη διαμόρφωση πολιτικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2 τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς θα συζητηθούν στο σεμινάριο «Τα μαθηματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2» του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)  και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Βάνα Σύψα αναμένεται  την προσεχή Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στη 13:15 να αναλύσει επίκαιρα ζητήματα εξηγώντας ότι οι επιδημίες πλήττουν την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Σύψα θα διαφωτίσει πτυχές της επιδημίας σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού και τι συνεπάγεται, ενώ θα αναφερθεί στις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πανδημία COVID-19 από SARS-CoV-2.

Η ειδικός θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως είναι ποια αναμένεται να είναι η πορεία της επιδημίας απουσία παρεμβάσεων και η επιβάρυνση για το σύστημα υγείας; Ποια αναμένεται να είναι η αποτελεσματικότητα μεμονωμένων μέτρων ή συνδυασμού μέτρων;

Μάλιστα, κρίνεται η επιτακτική η ανάγκη επίλυσης τέτοιων ζητημάτων για την άμεση εφαρμογή των κατάλληλων παρεμβάσεων για τη μετέπειτα πορεία της επιδημίας.

Επί του θέματος, σημειώνεται ότι τα μαθηματικά μοντέλα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερα στα λοιμώδη νοσήματα και αποτέλεσαν κύριο εργαλείο στη λήψη αποφάσεων στην πανδημία COVID-19.

Από εδώ

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/