Σε αδιέξοδο οι γιατροί στο Ν. Ρεθύμνου

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου τους τελευταίους έξι μήνες μετά την συνταξιοδότηση γιατρών αφού δημιουργούνται  κενές θέσεις, που δεν αναπληρώνονται. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς οι προκηρύξεις θέσεων είναι ετελέσφορες και οι ειδικευόμενοι παραιτούνται.

Αναλυτυκότερα, η Γενική Συνέλευση  της Ένωσης των ιατρών του Νοσοκομείο Ρεθύμνου τονίζει  ότι η προκήρυξη των 12 μόνιμων θέσεων και των 3 άγονων του Ιουνίου ήταν κομβικές για την επιβίωση του νοσοκομείου.

Ωστόσο, η αναστολή της προκήρυξης, η καθυστέρηση των τελευταίων μηνών στους διορισμούς, ο περιορισμός του κονδυλίου για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, οι πρόσφατες παραιτήσεις και  η έλλειψη ειδικευόμενων έχουν φέρει το νοσοκομείο στο «χείλος του γκρεμού».

Το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ήδη περιορίσει μεγάλο μέρος των πρωινών λειτουργιών του (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία) έχει αναστείλει εκπαίδευση και άδειες και φτάνει πλέον στα όρια της εφημεριακής κατάρρευσης.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών αποφάσισε να προβεί από την προσεχή  Δευτέρα 18 Νοεμβρίου σε αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία για μια εβδομάδα. Η κινητοποίηση αυτή στηρίζεται και από το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Στόχος είναι η γνωστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου καθώς και η πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η Ένωση των γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων ζητούν  την άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων. Μεταξύ άλλων αιτούνται την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό, καθώς και την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Πηγή: www.cretalive.gr

Πηγή:https://virus.com.gr