Στο ΣτΕ οι γιατροί της Κρήτης: Ανεπίτρεπτη η αφαίρεση άδειας πριν την καταδίκη!

Στο ανώτατο δικαστήριο προσφεύγουν οι γιατροί της Κρήτης αφού με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προσβάλουν την απόφαση που προβλέπει ότι θα αφαιρείται ακόμη και η άδεια άσκησης επαγγέλματος των γιατρών όταν τους ασκηθεί δίωξη, αλλά πριν ακόμη καταδικαστούν.

Η απόφαση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο, αλλά οι Κρητικοί γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω προσφεύγοντας στο ανώτατο δικαστήριο.

Έτσι οι γιατροί της Κρήτης (Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Σητείας, Λασιθίου αλλά και με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας αλλά και άλλων Νομών) θα ζητήσουν τη βοήθεια του ΣτΕ για να λυθεί το πρόβλημα.

Οι γιατροί της Κρήτης ζητούν την ακύρωση της διάταξης που προβλέπει την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος στους γιατρούς που θα ασκηθεί δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν.

Δικαίωση στο ΣτΕ

Ο κλάδος όμως έλαβε τα χαρμόσυνα μηνύματα από το Ανώτατο δικαστήριο αφού ορίστηκε δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως την 1η Νοεμβρίου 2019.

Μάλιστα η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του θέματος.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr