Συνάντηση Παναγιώτη Πρεζεράκου – ΚΕΘΕΑ στο υπουργείο Υγείας

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτη Πρεζεράκο έχει αυτή την ώρα, το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), αποτελούμενη από πέντε γονείς και θεραπευόμενους του Κέντρου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιεί  το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας συμμετέχουν επίσης αντιπροσωπείες των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, στη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω», καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΘΕΑ διαμαρτύρεται για την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) από την κυβέρνηση, με την οποία θεσπίζεται ο ορισμός των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου από το υπουργείο Υγείας, με παράλληλη ενδυνάμωση του ρόλου και της θέσης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΚΕΘΕΑ, ενώ το Κέντρο κάνει λόγο για «αυταρχική και μονομερή άρση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ».

 

Πηγή:https://www.healthview.gr/