Συναγερμός Μαγιορκίνη: «Αν συνεχίσουμε έτσι θα υπάρξει πίεση στο Σύστημα Υγείας»

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση κρουσμάτων τότε θα ασκηθεί πίεση στο Σύστημα Υγείας σε βάθος χρόνου.

Αρχικα, ρωτήθηκε αν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι η χρήση της μάσκας δεν συνέβαλε στον περιορισμό της πανδημίας Ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε ότι το μέτρο της μάσκας έχει αποδώσει. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ακόμα δε βλέπουμε κάμψη πανδημίας.

«Θέλουμε μεγαλύτερη επιδημική συρρίκνωση από αυτή που βλέπουμε διότι ήδη αυτή η σταδιακή αύξηση ζορίζει το σύστημα Υγείας. Σιγά-σιγά βέβαια, καθώς δεν έχει σχέση η τωρινή τάση αύξησης με το πρώτο κύμα».

Προειδοποίησε, όμως ότι σε βάθος χρόνου αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα έχουμε μεγάλη πίεση.

Γι΄αυτό επανέλαβε στον κόσμο την προτροπή του να φτιάξει τις λεγόμενες «κοινωνικές φούσκες», δηλαδή να περιορίσει τον κοινωνικό του κύκλο σε λίγους καλούς φίλους, τους οποίους μπορεί να βλέπει συχνά.

«Όσο περισσότερο καιρό μπορούμε να διατηρούμε αυτές τις φούσκες, θα είναι η καλύτερη στρατηγική» συμπλήρωσε.

Η τοποθέτηση Χαρδαλιά για την αξία της μάσκας

Ο κ. Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε για τη χρησιμότητα της μάσκας όντας κατηγορηματικός: «Η χρήση της μάσκας έχει αποδειχθεί σωτήρια μέχρι στιγμής ως εργαλείο της δουλειάς μας».

Συμπλήρωσε ότι όπου εφαρμόστηκε καθολικά και ειδικά σε επίπεδο μικρών κοινωνιών είχε μεγάλη απόδοση.

Σε πιο μεγάλες περιοχές συμπλήρωσε ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες πέρα από τη μάσκα.

Ελλάδα: Η δεύτερη πιο επιβαρυμένη μέρα από την αρχή της πανδημίας

Στην ανακοίνωση 310 κρουσμάτων προχώρησε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Αυτό ήταν το δεύτερο χειρότερο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ήταν 59.

Τέλος, είχαμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/