Σύψας: Έντονος δισταγμός για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας των Λοιμώξεων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών Δημόσιας Υγείας, Νικόλαος Σύψας, εμφανίζεται αρνητικός στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Ο κ.Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8, τόνισε πως υπάρχει έντονος δισταγμός για το θέμα της πιθανής επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα.

«Χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους μας. Το θέμα με τα γήπεδα είναι οτι οι φίλαθλοι, ναι μεν θα κάθονται αραιά, αλλά όταν μπει γκολ, από την χαρά τους ξεχνιούνται και αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Δεν τηρούν τις αποστάσεις και αυτό είναι επικίνδυνο. Το θέμα είναι αν από μία απόφαση για να υπάρξει κόσμος θα έχουμε οφέλη και όχι κινδύνους. Γι’ αυτό υπάρχει ένας έντονος δισταγμός.

Είδαμε τι έγινε και στα γήπεδα πριν από μήνες και τι μεγάλη διασπορά υπήρξε, ειδικά σε Ιταλία και Ισπανία. Φυσικά παρακολουθούμε τι αποφάσεις λαμβάνονται και από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Λίγκες. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι στα γήπεδα σε προηγμένα πρωταθλήματα, όπως το Αγγλικό. Άλλωστε προέχει η Δημόσια Υγεία. Γι΄αυτό ακολουθούμε την ασφαλή πλευρά», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

 

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/