Τη Δευτέρα, σε διαβούλευση το σχέδιο Πισσαρίδη

Το προσχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ των 15 βασικών αξόνων του σχεδίου περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με έμφαση την ψηφιοποίηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες και πολύ περισσότερο το ύψος των πόρων που θα διατεθούν στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι θα συγκροτηθεί μία 5μελής Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 5 ομάδες εργασίας για τις ισάριθμες μεγάλες θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι και απολύτως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

  1. ψηφιακή πολιτική
  2. «πράσινη» ανάπτυξη
  3. απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή
  4. υποδομές
  5. παραγωγικός μετασχηματισμός και οι ιδιωτικές επενδύσεις

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, “μέχρι τα τέλη Αυγούστου πρέπει να έχουμε συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο προς δημόσια διαβούλευση – γιατί έχω δεσμευτεί ότι το σχέδιο αυτό θα έρθει προς συζήτηση και στην Εθνική Αντιπροσωπεία – για να μπορεί να κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου”.

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού εδώ.

 

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/