Τι απαντά η διοίκηση του Γ.Νοσοκομείου Θήρας

Τα «πυρά» επιστρέφει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στην ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας ότι « βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ,   αποδίδει σε ψεύδη τους ισχυρισμούς της για  προσλήψεις ολιγόωρης εργασίας με μπλοκάκι.

Συγκεκριμένα υποστηρίζεται ότι πρόκειται για προσλήψεις έξι ιατρών με ΑΠΥ, «οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 ευρώ και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας».

Σε έντονο ύφος, η διοίκηση του νοσοκομείου απευθυνόμενη στην ΠΟΕΔΗΝ, αποδίδει την ερμηνεία των εγγράφων από την Διαύγεια σε έμπνευση «από το εργασιακό 12ωρο που υπόσχονται τα πολιτικά αφεντικά της».

Μάλιστα,  η ίδια επικαλείται τα  ΦΕΚ, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται «21 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων κάποιοι ήδη υπηρετούν  με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και μετατρέπονται σε Ιδιωτικού Δικαίου Αόριστου Χρόνου και κάποιοι είναι καινούριοι».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση ισχυίεται ότι συνολικά  στη δύναμη του προσωπικού πλέον συγκαταλέγονται 45 ιατροί: 21 ιατροί από διαγωνισμό με ΙΔΑΧ  εννέα  ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας, έξι ιατροί πλήρους απασχόλησης με ΑΠΥ, ένας ιατρός – διευθυντής με τριετή θητεία και οκτώ ιατροί υπαίθρου.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι θα προκηρυχτούν πέντε διευθυντικές θέσεις τριετούς θητείας το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά τις ιατρικές πράξεις στο Γ.Ν. Θήρας τονίζεται ότι «το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο, 27.544 ασθενείς επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ, 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52».

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθούν σε λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και ο ψηφιακός μαστογράφος.

Η ανακοίνωση καταλήγει αμφισβητώντας τα παράπονα των τουριστών, ενώ αφήνει αιχμές για το πώς έφθασαν αυτά στα «αυτιά» της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγη:https://virus.com.gr