Ο κίνδυνος από τη σηψαιμία διαρκεί 5 χρόνια!

Μεγάλη έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι οι ασθενείς που επιβιώνουν μετά από σηψαιμία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου για διάστημα έως και 5 ετών!

Η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση των εθνικών δεδομένων από 94.748 επιζώντες με σήψη. Διενεργήθηκε από ερευνητές του King’s College στο Λονδίνο και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο JAMA Network Open.

Οι ερευνητές θέλησαν να κατανοήσουν τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου σε επιζώντες με σήψη, να εντοπίσουν τους παράγοντες κινδύνου και να ενημερώσουν τους γιατρούς που παρακολουθούν τους επιζώντες της σήψης μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Βρετανίας, κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβαίνουν 250.000 περιπτώσεις σήψης. «Η νέα έρευνα προσπαθεί να εντοπίσει ποιοι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και να συμβάλει στη χάραξη πολιτικής για να τους προστατέψουμε», δήλωσε ο Δρ Manu Shankar-Hari.

Η σηψαιμία είναι μια σοβαρή επιπλοκή κάποιας λοίμωξης και συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αντιδρά με υπερβολικό τρόπο σε μια λοίμωξη. Χωρίς γρήγορη θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με δεδομένα της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης120.000 ασθενείς προσβάλλονται στην Ελλάδα ετησίως από σήψη, εκ των οποίων πεθαίνει το 35-50%.

 

Πηγη:https://virus.com.gr