Στον τομέα ανάπτυξης γονιδιακών θεραπειών εισέρχονται τα νοσοκομεία

Στην επόμενη τριετία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η κερδοσκοπική εταιρεία Andelyn Biosciences, θυγατρική του Ινστιτούτου Ερευνών Abigail Wexner (AWRI) του Nationwide Children’s Hospital’s, με έδρα το Κολόμπους της αμερικανικής πολιτείας Οχάιο, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί εμπορικά στην ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών.

Το AWRI, το οποίο ασχολείται με την έρευνα γονιδιακών θεραπειών, ανακοίνωσε ότι η νέα επιχείρηση Andelyn Biosciences θα ανοίξει τις πύλες της το 2023.

«Στόχος της Andelyn Biosciences είναι να υποστηρίξει την πρόοδο νέων γονιδιακών θεραπειών για σπάνιες γενετικές ασθένειες. Ταυτόχρονα, θα έχει παραγωγική και εμπορική ικανότητα» όπως δήλωσε ο κ. Dennis Durbin, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της AWRI.

«Ως εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα έσοδα της Andelyn Biosciences θα μας επιτρέψουν να επανεπενδύσουμε ξανά στην ερευνητική αποστολή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της AWRI. Έτσι, υποστηρίζουμε τη δέσμευση μας να προωθήσουμε τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα στα παιδιά παγκοσμίως».

Το AWRI εδράζει στην κλινική παροχής γονιδιακών θεραπειών, έκτασης 9,000 τετραγωνικών ποδών.

Η εγκατάσταση έχει λάβει έγκριση για την έρευνα νέων φαρμάκων, πρώιμου σταδίου κλινικής ανάπτυξης.

Το AWRI συνεργάζεται με κυβερνητικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσει ότι διαθέτει επαρκώς εξειδικευμένους υπαλλήλους για να στελεχώσει τη νέα επιχείρηση.

Γονιδιακές θεραπείες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2025 θα υπάρξουν 800 νέες γονιδιακές θεραπείες στον αγωγό των βιοφαρμακευτικών επιχειρήσεων. Εξ’ αυτών, ο FDA θα εγκρίνει ετησίως μεταξύ 10 έως 20.

Η προοπτική της Andelyn Biosciences αντανακλά την επιτυχία του Nationwide Children’s Hospital στον τομέα κλινικής παρασκευής και γονιδιακής θεραπείας. Το Ινστιτούτο Ερευνών AWRI είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένο για την ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών. Οι θεραπείες καθίστανται ασφαλείς και αποτελεσματικές για παλαιότερες ή αθεράπευτες ασθένειες.

Για αρκετά χρόνια, το AWRI αξιοποίησε την εγκατάσταση μικρής κλίμακας για την παρασκευή προϊόντων γονιδιακής θεραπείας πρώιμης φάσης σε κλινικές δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ.

Η τρέχουσα εγκατάσταση λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της cGMP.

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr/