Δελτίο τύπου Ι.Σ.Τ : Συνάντηση με Δ.Σ. Νοσοκομείου Τρικάλων

Τρίκαλα 20/07/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/07/2020 η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου και του Ταμία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γεωργίου Κλ. Πέτρου  και Ελευθερίου Β. Καραγεώργου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Στη συνάντηση αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων έθεσε τα θέματα που θεωρεί ως άμεσης προτεραιότητας προς επίλυση, με άξονα σκέψης ότι πρέπει να υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων ουσίας και όχι επικοινωνίας.

Το σκεπτικό μας είναι ότι πρέπει να ενισχυθούν τα τμήματα πρώτης γραμμής, που σηκώνουν το κύριο βάρος στη λειτουργία ενός Νομαρχιακού Νοσοκομείου, εν όψει και του δεύτερου κύματος της πανδημίας κοροναϊού, που αναμένουμε νωρίτερα από τον χειμώνα.

 

1η προτεραιότητα: Η λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος.

Πρέπει να ενισχυθεί με την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη 3 Ιατρών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η λειτουργία των τμημάτων Triplex-μαστού-μαγνήτη απαιτεί την στελέχωση του τμήματος διότι μηχανήματα εκατομμυρίων παραμένουν εν αχρηστία , παροπλισμένα.

Ο οργανισμός έχει προνοήσει για 8 θέσεις Ιατρών και σήμερα υπάρχουν μόνο 3. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για λουκέτο στο Νοσοκομείο μας.

 

2η προτεραιότητα: η ΜΕΘ-ΜΑΦ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

Η ενίσχυση της ΜΕΘ με δωρεά 6 κρεβατιών  πλήρως εξοπλισμένων , απαιτεί ουσιαστική υποστήριξη με ανθρώπινο δυναμικό (Ιατρικό και Νοσηλευτικό). Υπάρχει η δέσμευση εξάλλου ότι η δωρεά δεν θα μείνει παροπλισμένη. Πρέπει να συνδυαστεί με λειτουργία ΜΑΦ για την καλύτερη λειτουργία της Μονάδας εν όψει κοροναϊού.

 

3η προτεραιότητα: το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Το τμήμα πρέπει να αυτονομηθεί και να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό. 3 Ιατροί έχουν ήδη τοποθετηθεί, αλλά ετεροαπασχολούνται σε άλλα τμήματα. Πρέπει σε άμεση προτεραιότητα να τοποθετηθεί και Ιατρός Παθολόγος. Σε δεύτερο χρόνο να οργανωθεί και τμήμα Διαλογής από Γενικούς Ιατρούς για την αποσυμφόρηση και καλλίτερη διαχείριση των περιστατικών.

 

4η προτεραιότητα: η Παιδιατρική Κλινική.

Χρειάζονται οπωσδήποτε 2 Ιατροί για ομαλή λειτουργία, και να μην επαναληφτούν φαινόμενα προηγουμένων ετών, που η κλινική λειτουργούσε μόνο τις μισές ημέρες κάθε μήνα.

 

5η προτεραιότητα: οι Παθολογικές Κλινικές.

Άμεση πρόσληψη 2 Ιατρών για ομαλή λειτουργία.

 

6η προτεραιότητα: η ΩΡΛ

Άμεση πρόσληψη Ιατρού για κάλυψη εξωτερικών Ιατρείων.

 

Ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συναντίληψη για τις προτεραιότητες. Υπάρχει σε εξέλιξη προκήρυξη θέσεων 11 Ιατρών για το Νοσοκομείο μας, που καλύπτει όμως, μερικώς τις ανάγκες.

Από την πλευρά μας θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες της Διοίκησης για την στελέχωση του Νοσοκομείου, με μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό.

Πρέπει όμως στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ να γίνει αντιληπτό, ότι αν δεν υπάρξουν σοβαρά κίνητρα για τους Ιατρούς δεν θα ανταποκριθούν στις προκηρύξεις και στις προσκλήσεις για στελέχωση.

Η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες του Νομού μας.

 

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Κλ. Πέτρου