Δελτίο Τύπου ΔΗΠΑΚ για την παρέμβαση του υπουργείου υγείας στον ΠΙΣ

Η ΔΗΠΑΚ καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα την παρέμβαση του υπουργείου και την καθαίρεση του ΔΣ του ΠΙΣ.

Αρμόδιο όργανο για την εκλογική διαδικασία και την εκδίκαση των ενστάσεων είναι η εφορευτική επιτροπή. Προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά από το γεγονός ότι ενώ οι ενστάσεις έγιναν αφορμή για την απαράδεκτη παρέμβαση του υπουργείου, από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα της εκδίκασής τους από την εφορευτική επιτροπή. Η ΔΗΠΑΚ διεκδικεί να διαλευκαίνονται άμεσα και να πέφτει άφθονο φως σε όλες τις πτυχές που αφορούν τις αρχαιρεσίες και τις σχετικές καταγγελίες.
Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ δεν θα συμμετέχει στην συνεδρίαση του ΔΣ που διόρισε το υπουργείο υγείας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του υπουργείου, τη σύγκληση της Γ.Σ. του ΠΙΣ για τη διεξοδική ενημέρωση των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να είναι σε επαγρύπνηση, να μην δείξουν καμία αναμονή εν όψη των εξελίξεων στο ΔΣ του ΠΙΣ. Να συμπορευτούμε μαζί για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση στον κλάδο. Να δυναμώσουμε τις ταξικά προσανατολισμένες δυνάμεις στο χώρο των μισθωτών γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό πόλο στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων. Να συμπορευτούμε στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, για τη ζωή που μας αξίζει, για να πάψει η υγεία του λαού να είναι εμπόρευμα αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική, η διέξοδος για τον μισθωτό και αυτοαπασχολούμενο γιατρό, τον γιατρό που θέλει να ζει αξιοπρεπώς ασκώντας την επιστήμη του και αξιοποιώντας το σύνολο των επιτευγμάτων, επιστημονικών και τεχνολογικών υποτάσσοντάς τα στην υπηρέτηση – προάσπιση και προστασία της υγείας των ασθενών μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΜΑΙΟΣ 2019