Κυκλοφορικό και παθήσεις αναπνευστικού οι πιο συχνές αιτίες νοσηλείας στην Ευρώπη

Σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της ΕΕ, οι ασθένειες του κυκλοφορικού ήταν η πιο συχνή κύρια διάγνωση σε ασθενείς. Απούσα από όλα τα στατιστικά δεδομένα της Ευρώπης η Ελλάδα.

Σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της ΕΕ, οι ασθένειες του κυκλοφορικού ήταν η πιο συχνή κύρια διάγνωση σε ασθενείς. Σπάνια εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Ιρλανδίας όπου κύρια διάγνωση είναι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. Παράλληλα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ασθένειες του αναπνευστικού ήταν η πιο κοινή διάγνωση. Στο Λουξεμβούργο, οι πιο συχνές ασθένειες αφορούσαν το μυοσκελετικό σύστημα, στη Μάλτα και την Ισπανία κυριάρχησαν οι ασθένειες του πεπτικού. Σημειώνεται ότι στην Ισπανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, οι οι νόσοι του κυκλοφορικού ήταν η δεύτερη πιο διαδεδομένη διάγνωση. Σε όλα τα κράτη μέλη, άλλες διαγνώσεις που ήταν επίσης κοινές περιελάμβαναν ασθένειες του πεπτικού συστήματος, νεοπλάσματα (καλοήθεις ή κακοήθεις καρκίνοι), ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, τραυματισμούς κ.λπ.

Και πάλι η Ελλάδα είναι απούσα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα για την υγεία, καθώς δεν έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας έχει επωμιστεί το τελευταίο διάστημα την συλλογή στοιχείων από όλα τα νοσοκομεία της χώρας σχετικά με τον μέσο όρο των ημερών νοσηλείας συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και τις πιο συχνές νόσους που εμφανίζονται. Παράγοντας της αγοράς που απασχολείται ίσως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αναφερόμενος ειδικότερα στις δημόσιες δομές υποστήριξαν ότι η καταγραφή και το κυριότερο η σωστή καταγραφή των δεδομένων που ισχύουν σε κάθε νοσοκομείο είναι δύσκολη υπόθεση, λόγω των ράντζων. Κάποια νοσοκομεία τη διαμονή στα ράντζα την προσμετρούν στις ημέρες νοσηλείας και άλλα όχι, ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο με τις ασθένειες που λαμβάνουν.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Πηγη:https://www.iatronet.gr/