Με ποιον τρόπο η Τεχνολογία γύρω από τον Κορονοϊό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου

Ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου λειτουργεί παρόμοια, διδάσκοντας τον οργανισμό να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα…

Σύμφωνα με ειδικούς η Τεχνολογία mRNA πάνω στην οποία βασίστηκαν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες για να βρουν το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού, μπορεί να είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου.
“Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν πρωτεϊνες που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα εμβόλια mRNA“, ανέφερε ο Dr. Jeffrey A. Metts, επικεφαλής του προσωπικού στα Κέντρα Αντιμετώπισης του Καρκίνου στην Ατλάντα των ΗΠΑ. “Ωστόσο, η θεραπεία του καρκίνου είναι  διαφορετική από την πρόληψη του καρκίνου. Μπορούμε για παράδειγμα να δούμε τη δραματική μείωση των κρουσμάτων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας τα τελευταία 10 χρόνια για να διαπιστώσουμε την πρόοδο που επέφεραν η ευαισθητοποίηση, οι απεικονιστικές εξετάσεις και η χορήγηση του εμβολίου για τον ιό HPV. Το εμβόλιο κατά του HPV έχει δείξει ότι μπορούμε να προλάβουμε το 80 με 90% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας και ότι αποτελεί εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική για σχετικούς καρκίνους. Ωστόσο, δεν λειτουργεί θεραπευτικά.”, αναφέρει ο καθηγητής.
Τα καρκινικά εμβόλια, ωστόσο, θολώνουν το τοπίο ανάμεσα στην πρόληψη και τη θεραπεία…
Ένας “παραδοσιακός” εμβολιασμός όπως είναι αυτός που γίνεται με τα εμβόλια κατά του Κορονοϊού, πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου αυτό να μπορεί να αναγνωρίσει και να επιτεθεί σε ιικά κύτταρα. Ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου λειτουργεί παρόμοια, διδάσκοντας τον οργανισμό να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα προκειμένου να εμποδίσει τον καρκίνο να επιστρέψει ή αναζητώντας και εξουδετερώνοντας όγκους στο σώμα ως ανοσοθεραπεία. Ένας λόγος για τον οποίο κάτι τέτοιο λειτουργεί είναι γιατί το mRNA αποτελεί μια ευέλικτη Τεχνολογία.
“Το mRNA μπορεί να κωδικοποιηθεί με οποιαδήποτε πρωτεϊνη μπορεί κανείς να φανταστεί. Μπορούμε να μεταφέρουμε mRNA μέσα σε κύτταρα όγκων ώστε ο όγκος να εκφράζει τις πρωτεϊνες που δίνουν σήμα στο ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου αυτό να επιτεθεί στα κύτταρα του όγκου ως ξένη παθογένεια που χρειάζεται να απομακρυνθεί από τον οργανισμό”, αναφέρει ο Jacob Becraft, PhD, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Strand Therapeutics, μιας εταιρείας που αναπτύσσει θεραπευτική mRNA και συνθετική βιολογία.
“Μπορούμε ακόμη και να μεταφέρουμε mRNA μέσα στα ανοσοκύτταρα, οπλίζοντάς τα με ενισχυμένους αισθητήρες που ανιχνεύουν όγκους. Αυτό διδάσκει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα πώς να σκοτώνει κύτταρα καρκινικών όγκων. Οι υπάρχουσες θεραπείες μας απαιτούν από εμάς να δημιουργήσουμε συνθετικές πρωτεϊνες στο εργαστήριο, οι οποίες θα σκοτώνουν τους όγκους ή θα ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα εναντίον τους. Με την τεχνολογία mRNA μπορούμε να κωδικοποιήσουμε οποιονδήποτε αριθμό πρωτεϊνών από αυτές τις πρωτεϊνες στο ίδιο μόριο του mRNA και να προκαλέσουμε τα καρκινικά κύτταρα να δημιουργήσουν από μόνα τους τη θεραπεία τους απευθείας εντός του ίδιου του όγκους τους”, συμπληρώνει.
Πηγή: https://healthmag.gr/