Το 19ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στο νέο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας

Στο Νέο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί τo 19o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας σε συνδιοργάνωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δήμου Ήλιδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. 

Κεντρική ομιλήτρια και τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου και του Δήμου Ήλιδας θα είναι η διακεκριμένη Ελληνο-Αυστραλή Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας, κυρία Βάσω Αποστολοπούλου. Τίτλος της ομιλίας της θα είναι: «Σύγχρονες εξελίξεις στην Ιατρική Έρευνα: Τι έχουμε επιτύχει; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;» και θα αναφέρεται στη πρόοδο των ερευνών της στην ανοσοθεραπεία του Καρκίνου και της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Η κυρία Αποστολοπούλου θα τιμηθεί από το Δήμο Ήλιδας και το Συνέδριο για την προσφορά της στην Επιστήμη. Έχει προσκληθεί και έχει αποδεχθεί την πρόσκληση συμμετοχής και ο κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, Harald zur Hausen του Πανεπιστημίου Heidelberg της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Χημείας Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας και Τιμητικής Εκδήλωσης Δήμου Ήλιδας Γιάννης Ματσούκας, στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι Ερευνητές από Ελλάδα και Εξωτερικό, θα προσκληθούν όλοι οι μέχρι σήμερα αποφοιτήσαντες του Προγράμματος από το 2000 μέχρι σήμερα (άνω των 400). Στη διάρκεια του Συνεδρίου και στα πλαίσια του Εορτασμού των 20 Χρόνων Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (1998-2018) θα τιμηθούν οι Συντελεστές στην ίδρυση και επιτυχία του Προγράμματος, καθώς και οι απόφοιτοι της πρώτης σειράς του Προγράμματος που αποφοίτησαν το 2000. Σε όλους τους Αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα δοθεί Αναμνηστικό Βραβείο Συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα είναι διεπιστημονικό με τη συμμετοχή ερευνητών από τις Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή θα είναι οι Κάτοχοι Nobel, James Watson, Harald zur Hausen, Andrew Schally, Jean Marie Lehn, Ada Yonath».

Το Συνέδριο και οι εκδηλώσεις στην Αρχαία Ήλιδα θα είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ματσούκα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με προφορική ή αναρτημένη Ανακοίνωση να αποστείλουν Περίληψη (ελληνικά–αγγλικά) στο email: medchempatras@gmail.com.

Πηγη:https://www.onmed.gr