Επιστημονική εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Αιματολογία

Η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας στα πλαίσια του Λαϊκού Νοσοκομείου, οργανώνει την δεύτερη επιστημονική της Διημερίδα, με αντικείμενο την ενημέρωση  για τις νεώτερες προσεγγίσεις στην διάγνωση και θεραπεία των νόσων του αίματος.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 20-21 Απριλίου στο Βυζαντινό Μουσείο (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 22). Βασικός στόχος είναι να αναλυθούν τα τελευταία δεδομένα που έχουν προκύψει από την πρόσφατη εισαγωγή στην κλινική πράξη πολλών νέων φαρμάκων.

Τα φάρμακα αυτά, τα περισσότερα από τα οποία είναι πολύ υψηλού κόστους έχουν «αλλάξει το τοπίο» στην Αιματολογία. Ταυτόχρονα όμως, έχουν μεταβάλλει την θεραπευτική τακτική του γιατρού στις αποφάσεις και τις επιλογές του.

Για τον λόγο αυτόν απαιτείται έγκυρη και σε βάθος ενημέρωση γύρω από τον μηχανισμό δράσης, τις παρενέργειες αλλά και τις ενδείξεις χορήγησης των νέων αυτών φαρμάκων. Η ενημέρωση αυτή αφορά τόσο τους γιατρούς όσο και τους φοιτητές καθώς και άλλα επαγγέλματα υγείας για τα οποία θα αφιερωθούν ειδικές εισηγήσεις.

Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής είναι ο καθηγητής Αιματολογίας κ. Κ. Κωνσταντόπουλος και η βασική θεματολογία θα είναι:

  • Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία
  • Πολλαπλό Μυέλωμα
  • Mη-Ηodgkin λεμφώματα
  • Λέμφωμα Ηodgkin
  • Νοσηλευτική φροντίδα αιματολογικού ασθενούς
  • Νέα φάρμακα στις μυελικές κακοήθειες

Η οργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Δεικτών Καρκίνου και Στοχευμένης Θεραπείας, σε συνεργασία με την Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Λαϊκό νοσοκομείο. Η εγγραφή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας και σε προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης θα δοθεί στους Συνέδρους μετά το πέρας των εργασιών. Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Με τη λήξη της Διημερίδας θα δίνεται πι- στοποιητικό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των συνολικών ωρών του προγράμματος. Πληροφορίες στη γραμματεία: E.T.S. Events & Travel Solutions A.E., Τηλ.: 210 98 80 032, Email: ets@otenet.grets@events.gr.

Δείτε το πρόγραμμα: 20-21_APRILIOU_2018