18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας – Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής

14-16 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αγαπητές & Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συνεργάτες,

Έχοντας  την ιδιαίτερη τιμή να είμαι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, σας προσκαλώ με μεγάλη χαρά στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας – Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, που θα διεξαχθεί στις 14-16 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το συνέδριο αυτό, που οργανώνεται από την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία με την συνεργασία και υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, αποτελεί θεσμικά και ουσιαστικά την παλαιότερη και κορυφαία επιστημονική δράση των Ελλήνων Αγγειοχειρουργών και όλων όσων ασχολούνται με τη διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών παθήσεων.
Ευελπιστώ ότι η οργανωτική επιτροπή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας για εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την έρευνα και την κλινική πράξη. Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει μια ευρεία θεματολογία και έχουμε προσκαλέσει καταξιωμένους και επιφανείς Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα. Επιπλέον, το Συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους συναδέλφους να παρουσιάσουν τις εργασίες τους,  να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες μέσω συμμετοχής σε σεμινάρια και σε εργαστήρια. και θα ενθαρρύνει εν γένει την έκφραση, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όπου η αξία της γνώσης υποβιβάζεται και ο δρόμος για την κατάκτηση της είναι γεμάτος εμπόδια, η παραίτηση και η αδιαφορία είναι φαινόμενα διαβρωτικά και δυστυχώς ορατά. Πρέπει να αποδείξουμε με την ευρεία συμμετοχή μας ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με τις αγγειακές παθήσεις παραμένει ενεργής, ενωμένη και πάντα σε υψηλό επίπεδο.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας – Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και προσδοκούμε την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας.

Με τιμή,

Σωτήρης Γεωργόπουλος
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας