Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων: Σχετικά με τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ

Τρίκαλα 16/04/2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΟΠΥΥ

Για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ μεταβιβάζει το βάρος της κοινωνικής του πολιτικής στους ιδιώτες ιατρούς.

Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ βάσει του ΦΕΚ 4898/18 προβλέπει τη θέσπιση μηδενικών ή μειωμένων συμμετοχών σε χρόνιες παθήσεις, πράγμα που είναι άκρως επιθυμητό και αναγκαίο και το επικροτούμε ειδικά στη σημερινή οικονομική κατάσταση, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ασφαλισμένων.

Είναι όμως εξωφρενικό και τελείως απαράδεκτο,  ότι δεν προβλέπεται αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ουσιαστικά μετακυλείται το κόστος μέσω του clawback στους ιατρούς του εργαστηριακού τομέα.

Οι λειτουργοί υγείας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες να υπηρετήσουμε την περίθαλψη των πολιτών, με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα.

Η οικονομική εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών θα οδηγήσει στο κλείσιμο των εργαστηρίων τους

Ευελπιστούμε ότι θα σταματήσει η απαξίωση του Κλάδου και θα επικρατήσει η κοινή λογική και ειδικά στο χώρο των εργαστηριακών,  όπου απαιτείται μια αξιοπρεπής αποζημίωση,  ώστε να εξασφαλίσουν το κόστος λειτουργίας και να μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων είναι αντίθετος με τέτοιου είδους αποφάσεις που θίγουν τις ήδη μειωμένες αποζημιώσεις των εργαστηριακών ιατρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ