Δελτίο τύπου Ι.Σ.Τ – Κάλεσμα Διαμαρτυρίας

Τρίκαλα 20/11/2023

απ.587

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο  και καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που θα γίνει την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Συνάντηση εκπροσώπων επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/11/2023 στο Επιμελητήριο Τρικάλων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει φέρει αναστάτωση στην πλειοψηφία των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συμφώνησαν από κοινού ότι το υπό διαβούλευση νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο είναι άδικο και πρέπει να αποσυρθεί. Η οριζόντια εφαρμογή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τις ατομικές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και μονοπρόσωπα νομικά πρόσωπα κρίνεται αναχρονιστική και αναποτελεσματική, καθώς δεν επιτελεί το σκοπό για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης αλλά αντίθετα δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τρικάλων και η Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών Τρικάλων συμμετέχουν και καλούν τα μέλη τους σε κινητοποίηση και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

 

 

η Πρόεδρος                              ο Γεν. Γραμματέας

Αθανασίου-Γιαγιάκου Μαρία           Γκαραβέλλας Στέφανος

Βιοπαθολόγος                                Ψυχίατρος