Συμμετοχή – Ειδικές Αποζημιώσεις – Προϋποθέσεις / Ε.Π.Ε. για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την Αν. Υπουργό Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχετικά με το έργο του Εθνικού Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, σας αποστέλλουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή ιατρών και παρόχων στο εν λόγω πρόγραμμα και παρακαλούμε θερμά για την προώθηση αυτών των πληροφοριών στα μέλη του Συλλόγου σας, προκειμένου να συμμετέχουν όσο περισσότεροι ιατροί γίνεται και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της Πρόληψης στη χώρα μας, σώζοντας ακόμη περισσότερες ζωές.

Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 21 έως 65 ετών, δεν έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δεν έχουν ελεγχθεί τα τελευταία έτη, διαθέτουν ΑΜΚΑ – ασφαλισμένες και ανασφάλιστες (2,5 εκ. γυναίκες). Στο website testpap.gov.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις δικαιούχους ( Ποιοι είναι δικαιούχοι; – Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού (testpap.gov.gr)

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες και το επιστημονικό πρωτόκολλο που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας. Έτσι,

Οι Δωρεάν εξετάσεις που εκτελούνται είναι  (1.1) PAP TEST, (1.2) HPVDNA TEST, (2) Κολποσκόπηση & (3) Βιοψία. Αναλυτικά, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο πεδίο –  Ποιες είναι οι εξετάσεις που περιλαμβάνονται; – Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού (testpap.gov.gr) και διενεργούνται με τον ακόλουθο τρόπο Πώς μπορώ να κάνω τις εξετάσεις; – Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού (testpap.gov.gr)

 

Οι αποζημιώσεις για ιατρούς (ανεξάρτητα από το αν εργάζονται σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα) και παρόχους από το πρόγραμμα ανά εξέταση είναι:

PAP TEST13,32€ (χωρίς ΦΠΑ) + 25€ για την δειγματοληψία = 38,32€ (δεν υπόκεινται σε rebate & claw back)

HPVDNA TEST80€ (χωρίς ΦΠΑ) + 25€ για την δειγματοληψία = 105€ (δεν υπόκεινται σε rebate & claw back)

Κολποσκόπηση: 40€ (χωρίς ΦΠΑ) (δεν υπόκειται σε rebate & claw back)

Βιοψία: 30€ (χωρίς ΦΠΑ) (δεν υπόκειται σε rebate & claw back)

 

Οι εξετάσεις εκτελούνται σε «Συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων», τα οποία είναι αναρτημένα στο https://testpap.gov.gr/ και αφορούν τόσο τον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό τομέα.

Η Συνεργασία με το πρόγραμμα και οι αποζημιώσεις εκτελούνται αποκλειστικά και εξολοκλήρου από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η αποζημίωση ολοκληρώνεται σε μέγιστο χρονικό διάστημα 2 μηνών.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εύκολη και απλή. Παρακαλώ συμβουλευτείτε τις παρακάτω οδηγίες:

Τρόπος συνεργασίας με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ:

Αναλυτική περιγραφή έργου – όρων και κριτηρίων συμμετοχής: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (testpap.gov.gr)

Προσκληση.pdf (testpap.gov.gr)

Αίτηση-και-Δικαιολογητικά-Συμμετοχής.docx (live.com)

 

Πληροφορίες – Εξυπηρέτηση:

Web site: Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Πρόγραμμα Προλαμβάνω (testpap.gov.gr)

Τηλεφωνικό Tμήμα Εξυπηρέτησης Προγράμματος: 11401

Mail Εξυπηρέτησης Προγράμματοςprolipsis-helpdesk@idika.gr

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Υπουργείου: 213 – 2161548 (Νατάσα Μπουσουλίκα, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Μαρία Ντάλτα, Νίκος Ιωσήφ, Γιώργος Παταβούκας)

 

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 

Εκ του γραφείου των συνεργατών της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας,

 

Μετά τιμής,

 

 

Νίκος Ιωσήφ