Ανακοίνωση Ένωσης Παθολόγων για την οργάνωση του συστήματος ΠΦΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 17 Απριλίου 2018
ΘΕΜΑ : Οργάνωση του συστήματος Π.Φ.Υ
Εν μέσω μιας γενικότερης δήθεν χαλάρωσης και μέσα στις Άγιες ημέρες του Πάσχα, με την τακτική του ανορθοδόξου πολέμου στον οποίο μας έχει συνηθίσει η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας , εκτοξεύτηκε το πυροτέχνημα της υποχρεωτικής παραπομπής όλων των ασφαλισμένων ακόμη και για την στοιχειώδη περίθαλψή τους, διά μέσου του ακόμη ανύπαρκτου θεσμού του οικογενειακού Ιατρού.
Μέτρο που προσβάλλει και θίγει Ασφαλισμένους και Ιατρούς.
Αντίθετα στις προτάσεις σχεδόν όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και με τις πλάτες του κομματικού μηχανισμού, κάνουν και πάλι γοργά βήματα για την επιδείνωση των παροχών υγείας σε όλα τα επίπεδα και με μοναδική δικαιολογία την « μεροληψία υπέρ του δημοσίου Τομέα (Ν. ΞΑΝΘΟΣ )» και την σπάθη της Τρόικας. 
Εάν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους αρμοδίους φορείς και θεσμούς, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
Με οργάνωση, συζήτηση και σωστό σχεδιασμό ίσως αποκτήσουμε αξιόπιστο σύστημα Υγείας.
Εξάλλου το Υπουργείο δεν μας απήντησε ποτέ, για το που εντάσσει τους χιλιάδες μη συμβεβλημένους Ιατρούς αυτής της χώρας και ειδικά τους Παθολόγους.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματεύς
Ευάγγελος Τούλης    Σόλων Κωτούλας
Πηγη :http://medispin.blogspot.gr