Δελτίο Τύπου: Τις ευοίωνες προοπτικές, για τη χώρα μας από την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στην ομιλία του στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Τις ευοίωνες προοπτικές, για τη χώρα μας από την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στο Βόλο της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή επίλεκτων μελών της επιστημονικής κοινότητας, του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες αυτή της στρατηγικής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Αποτελεί άμεση  ανάγκη, ο  καθορισμός εθνικής στρατηγικής για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας, στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε το δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο στόχος είναι αναδείξουμε την Ελλάδα, σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο και  να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας, μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Με συστηματική προσπάθεια, θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα ψηλά, στον χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού».

Από την πλευρά του ο Καρδιολόγος – Αρχίατρος ε.α.  Φώτης Πατσουράκος, πρόεδρος της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος και ταμίας του Ι.Σ.Α. τόνισε τα εξής:

« Η δύσκολη εποχή που διανύουμε καθιστά το 5ο Πανελλήνιο  Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, κομβικό για θέματα που πρέπει να συζητηθούν και που αφορούν τον σύγχρονο καρδιολόγο και την επαγγελματική του επιβίωση μέσα στα ταχύτατα μεταβαλλόμενα θεσμικά πλαίσια, τις εξελίξεις στην υγεία την οικονομία και την πληροφορική, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το Πανελλήνιο αυτό συνέδριο έχει καταφέρει να καθιερωθεί και να αποτελεί θεσμό στον χώρο των καρδιολόγων».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ