ΙΣΗ για «Clawback εργαστηριακών εξετάσεων»

Ηράκλειο, 06/05/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΗ
«Clawback εργαστηριακών εξετάσεων»
Με απόλυτη συνέπεια στις «μνημονιακές δεσμεύσεις» (της μεταμνημονιακής εποχής …), όπως χαρακτηρίζεται από τη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το Clawback, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 3/5/2019, με ατομικά ηλεκτρονικά «ραβασάκια», την εισφορά των Εργαστηριακών Ιατρών στο «υπερπλεόνασμα», σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής (που αποτελεί, επίσης, μνημονιακή δέσμευση της μεταμνημονιακής εποχής …).
Καλούνται, λοιπόν, οι Εργαστηριακοί Ιατροί, για πολλοστή φορά, μετά την υψηλή φορολογία, το rebate, τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, την εισφορά αλληλεγγύης κλπ, να καταθέσουν τον οβολό τους στο «success story» των υψηλών πλεονασμάτων.
Χαρακτηριστικό του ήθους και της ηθικής της αποτυχημένης πολιτικής Υγείας, αποτελεί, βέβαια, το γεγονός ότι η αποτυχία συγκράτησης των Οικονομικών της ΠΦΥ, μετατρέπεται αυτομάτως σε απλήρωτη εργασία (!) των Εργαστηριακών Ιατρών (υπερπλεόνασμα και αυτή, στον βωμό της κοινωνικής πολιτικής και των δωρεάν παροχών).
Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της ομαδικής «γενοκτονίας» των Εργαστηρίων ανά την χώρα, ότι ο «χάρτινος πύργος» της δωρεάν παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα καταρρεύσει σύντομα και τότε, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγαλύτερα πολιτικά προβλήματα, ενόψει μάλιστα εθνικών εκλογών, από αυτά που έχουν την εντύπωση ότι θα αντιμετωπίσουν περιορίζοντας τις «πολιτικές ζημιές» τους σε μια συγκεκριμένη ομάδα (που, προφανώς, δεν αποτελεί ουσιαστικό τμήμα του πολιτικού σχεδιασμού τους …).
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ηθικές και νόμιμες διεκδικήσεις των ιατρών – μελών του. Η αξιοπρέπεια της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Χάρης Χ. Βαβουρανάκης Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης
Ο Συντονιστής Εργαστηριακών Ιατρών
Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης
Μέλος Δ.Σ.