Ι.Σ.Α: Δελτιο τυπου : Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, για να αποφευχθεί η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για τους κινδύνους που διατρέχει η Δημόσια Υγεία

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα, ζητάει ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να συζητηθούν οι δυσμενείς εξελίξεις που  οδηγούν στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το «Υπουργείο Υγείας θέσπισε ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τις Ενώσεις των ιατρών».

Ο ΙΣΑ επισημαίνει  ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Σχετικά με την καθιέρωση του συστήματος των υποχρεωτικών παραπομπών επισημαίνει ότι παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας που έχει γίνει ανάρπαστο από τα υγειονομικά συστήματα των άλλων χωρών.

Τονίζει επίσης ότι είναι αναγκαία η διαρκής παρέμβαση των καθ’ ύλην αρμοδίων για την εξυγίανση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας και όχι ο αποκλεισμός των Ιατρικών  Συλλόγων από την άσκηση του δικαιώματος τους όπως πράττει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Υπό το βάρος των δραματικών αυτών εξελίξεων, ο ΙΣΑ έχει συγκαλέσει ομάδες εργασίας ιατρικών ενώσεων και ασθενών, για τις θέσεις των οποίων είναι αναγκαίο να ενημερωθεί  άμεσα ο Πρωθυπουργός.

Ο ΙΣΑ  διεκδικεί  ένα βιώσιμο και υψηλού επιπέδου σύστημα Υγείας που θα αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας προς όφελος των ασθενών και ζητά  την  παρέμβαση του Πρωθυπουργού  για τη διάσωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.