Ο ΙΣΑ ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο νέο Οργανισμό (ΕΟΔΥ)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο νέο Οργανισμό (ΕΟΔΥ) και την παραμονή όσων ιατρών το επιθυμούν, με το ισχύον εργασιακό καθεστώς.

Το Δ.Σ του ΙΣΑ  είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Τονίστηκε η υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού και η καθοριστική συμβολή του, στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην προστασία  της Δημόσιας Υγείας.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό είναι αυτό που από την ίδρυση του οργανισμού έχει στηρίξει την εφαρμογή και την εξέλιξη σημαντικών δράσεων και επιστημονικών πεδίων. Οι ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν  αντιμετωπίσει κρίσεις Δημόσιας υγείας, ενώ συμμετείχαν ενεργά, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που έπληξαν τη χώρα.

Η διασφάλιση του δικαιώματος εργασίας στο νέο οργανισμό ΕΟΔΥ, όσων ιατρών το επιλέξουν ,με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, πρέπει να προβλέπεται και να κατοχυρώνεται ρητά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και να μην παραμείνει ως εκκρεμότητα ,με το χρονικό ορίζοντα των δύο ετών και τη διαδικασία έγκρισης υπηρεσιακών συμβουλίων, που οδηγεί έναν επιστημονικό κλάδο σε ομηρία και καλλιέργεια σχέσεων εξάρτησης από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ δίνει καθημερινή μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα των μελών  του και την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια του γιατρού και να προστατέψουμε τον κλάδο από την αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να οδηγήσει στην ανεργία και στη μετανάστευση  το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας. »

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ