Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο Κρατικό Νίκαιας – Επίθεση από 10 άτομα

Ακόμη ένα περιστατικό βίας με επίθεση ξυλοδαρμού και θύμα έναν γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό σε εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ, τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χθες τα μεσάνυχτα 2μμ στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι. Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά εκνευρισμένος ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία».

«Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα» περιγράφει η Ομοσπονδία.

Ομερτά από τη διοίκηση

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μετά το περιστατικό κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κρατικό Νίκαιας κ. Γεωργόπουλος ωστόσο δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για το περιστατικό.

«ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του αν. υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ασθενής που σύμφωνα με τις καταγγελίες προκάλεσε το περιστατικό νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο.

ΕΙΝΑΠ: Απροστάτευτοι από τη βία οι γιατροί

Το περιστατικό καταγγέλλει και το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το οποίο καταδικάζει την επίθεση κατά του γιατρού αλλά και όλα τα πρόσφατα περιστατικά βίας επισημαίνοντας πως οι «Εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους».

«Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας. Οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει. Στοχοποίηση εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή» καταγγέλλει η Ένωση.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται».

Να πάρει άμεσα μέτρα το υπουργείο Υγείας

Η ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη νέα επίθεση – περιστατικό βίας στο Κρατικό Νίκαιας, απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «Να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης που μπορεί να αποφασίσουν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Νίκαιας για το συγκεκριμένο θέμα».

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr/