Άγριο κούρεμα στις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας! Ποιες κόπηκαν

Κι άλλο άγριο «ψαλίδισμα» φαίνεται ότι θα δούνε οι γιατροί των κέντρων υγείας και μάλιστα σε δεδουλευμένες εφημερίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν σταματά να διαφημίζει τη σύσταση της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία θα στηριχθεί και στα Κέντρα Υγείας, οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτά από όλη τη χώρα, δεν θα πληρωθούν για τις εφημερίες που δούλεψαν το 2015.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ανακοινώθηκε στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας ότι δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος για τις εφημερίες που έγιναν πριν τρία χρόνια, πράγμα που προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων.

Και αυτό γιατί  στους περισσότερους γιατρούς, υπολογίζεται ότι οφείλονται από 5000 έως και 6000 ευρώ από πρόσθετες εφημερίες ή από λάθη που είχαν γίνει στην καταμέτρηση, όταν τα Κέντρα Υγείας μεταφέρθηκαν διοικητικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και τις τρέχουσες εφημερίες των μηνών που δεν έχουν εξοφληθεί, οι οφειλές σε πολλούς φθάνουν και τα 8000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αντίστοιχες οφειλές από το 2015 προς τους γιατρούς των Νοσοκομείων, ρυθμίστηκαν με ειδική τροπολογία και καταβλήθηκαν.

Πάντως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν αναμένεται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Πηγη:HealthReport.gr