Άδωνις Γεωργιάδης: Στροφή με τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις απειλές για τιμωρίες – Τηλεφωνική πρόσκληση

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις απειλές για τιμωρίες.

Αναλυτικότερα άλλαξε τακτική ο αρμόδιος υπουργός υγείας για να βρεθούν οι ιδιώτες γιατροί που θα καλύψουν τις κενές θέσεις σε νοσοκομεία “άγονων” περιοχών.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μετά το σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στους ιδιώτες γιατρούς όλης της Ελλάδας, έδωσε εντολή σε όλους τους Διοικητές νοσοκομείων να πάρουν τηλέφωνο έναν έναν τους ιδιώτες γιατρούς των περιοχών τους και να τους ζητήσουν να εργαστούν στα νοσοκομεία με “μπλοκάκι”.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με εντολή του υπουργείου, οι διοικητές πήραν τηλέφωνο έναν – έναν όλους τους γιατρούς αυτών των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και τους κάλεσαν να προσληφθούν και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι χωρίς να χρειαστεί να εκδοθεί καμία υπουργική απόφαση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για τους ιδιώτες γιατρούς

“Δεν γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης, όταν ενημερωθώ θα σας πω‘, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πώς “εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω ‘υποχρεωτικά’ μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο. Αυτό δεν γίνεται”. Και συνέχισε:

“Δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης, πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες.

Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα. Τι λέμε εμείς στο υπουργείο Υγείας; ‘Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο‘”.

 

 

Πηγη: https://www.healthreport.gr/