Άλλοι δύο ασθενείς επαναμολύνθηκαν από τον ιό

Άλλοι δύο ασθενείς επιβεβαιώνονται ότι έχουν μολυνθεί εκ νέου με τον κοροναϊό, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την ανοσία στον ιό. Θυμίζουμε ότι προχθές έγινε γνωστή η περίπτωση ενός 33χρονου Κινέζου, ο οποίος επαναμολύνθηκε από νέο στέλεχος του ιού.

Οι δύο νέες περιπτώσεις συνέβησαν στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες. Ο Βέλγος λοιμωξιολόγος Marc Van Ranst έκανε γνωστό ότι στο Βέλγιο η υπόθεση αφορά μια γυναίκα που είχε κολλήσει το COVID-19 για πρώτη φορά τον Μάρτιο και στη συνέχεια πάλι τον Ιούνιο.

“Ίσως ένα εμβόλιο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ή εντός δύο ή τριών ετών. Φαίνεται σαφές, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε κάτι που να λειτουργεί, για παράδειγμα, 10 χρόνια”, δήλωσε στο Reuters

Ο Van Ranst, ο οποίος συμμετέχει σε ορισμένες βελγικές επιτροπές COVID-19, είπε ότι σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη γυναίκα, στις οποίες τα συμπτώματα ήταν σχετικά ήπια, ο οργανισμός μπορεί να μην έχει δημιουργήσει αρκετά αντισώματα για να αποτρέψει την επαναμόλυνση, αν και μπορεί να βοήθησε στον περιορισμό των συμπτωμάτων.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν ηλικιωμένο στην Ολλανδία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στις Κάτω Χώρες. Ο λοιμωξιολόγος Marion Koopmans σύμβουλος της ολλανδικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι είναι αναμενόμενες οι επαναμολύνσεις. “Ότι κάποιος εμφανίζεται ξανά με λοίμωξη, δεν με κάνει νευρικό. Πρέπει να δούμε αν συμβαίνει συχνά”, είπε.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Margaret Harris είπε σε ενημέρωση του οργανισμού στη Γενεύη με αφορμή την περίπτωση του Χονγκ Κονγκ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση τέτοιων περιπτώσεων.

Μερικοί ειδικοί λένε ότι είναι πιθανό ότι τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουν να εμφανίζονται λόγω του αυξημένους αριθμούς των δοκιμών παγκοσμίως, και όχι επειδή ο ιός μπορεί να εξαπλώνεται διαφορετικά.

Ωστόσο, ο Δρ David Strain, από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ δήλωσε ότι οι περιπτώσεις ήταν ανησυχητικές για διάφορους λόγους. «Πρώτον γιατί υποδηλώνει ότι η προηγούμενη λοίμωξη δεν είναι προστατευτική και δεύτερον είναι ότι αυξάνει την πιθανότητα οι εμβολιασμοί να μην παρέχουν την ελπίδα που περιμέναμε”.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/