Άρχισαν οι παράνομες χρεώσεις από οικογενειακούς γιατρούς! Τι καταγγέλλει ο κλάδος

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν καταγγελίες Γενικών Γιατρών ότι κάποιοι Οικογενειακοί Γιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, χρεώνουν τους ασφαλισμένους κάτι που είναι παράνομο.

Ειδικότερα όπως δημοσιοποίησε ο Ευάγγελος Φραγκούλης Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), γιατροί που «υπέκυψαν και προχώρησαν στις απαξιωτικές συμβάσεις Οικογενειακών Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ήταν δεδομένο πως θα έψαχναν για παράπλευρα οφέλη, όχι μόνο νόμιμα, αφού το συμβεβλημένοι ιατρείο υπό τους προτεινόμενους όρους είναι μη βιώσιμο...»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπάρχουν συμβεβλημένοι ιδιώτες Οικογενειακοί Γιατροί που ζητούν 10 ευρώ από ασθενείς προκειμένου να τους εγγράψουν στο σύστημα.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) είχε ζητήσει επισήμως από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υπάρχει μία μικρή ετήσια συμμετοχή των ασφαλισμένων ανάλογα με το εισόδημά τους. Κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό από τον υπουργό Υγείας.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως όποιος επισκέπτεται συμβεβλημένο οικογενειακό γιατρό της ειδικότητας Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής ή Παιδιατρικής, η συμμετοχή είναι μηδενική.

Ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει την επίσκεψη ιδιωτικά μόνο όταν μεταβεί σε ιατρείο που δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η εγγραφή στο σύστημα και ο ηλεκτρονικός φάκελος είναι απολύτως δωρεάν.

Πηγη:https://www.healthreport.gr