Άρχισε η διανομή του τετραδύναμου Εμβολίου κατά της Γρίπης

Με πρόσθεση τη θωράκιση του πληθυσμού από την γρίπη, η Mylan ανακοίνωσε ότι το τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο Influvac® Sub-Unit Tetra είναι διαθέσιμο για διανομή στη χώρα μας.

Οι πρώτες ποσότητες παραδόθηκαν εντός του Σεπτεμβρίου, ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.

Ο κίνδυνο της διπλής έξαρσης της πανδημίας του SARS-COV-2 και γρίπης παραμονεύει με πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς είναι δυνατόν η διπλή έξαρση να καταφέρει σοβαρό πλήγμα σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

Με «όπλο» τον εμβολιασμό κατά της γρίπης δημιουργείται μια «ασπίδα» για άτομα που είναι ηλικιωμένα ή μέλη  ευπαθών ομάδων ακόμη και για αυτούς που ζουν ή φροντίζουν άτομα υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου των εγκύων γυναικών, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, των ηλικιωμένων ατόμων και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Μάλιστα, ο ΠΟΥ εξέδωσε «Οδηγίες σχετικά με τις καθιερωμένες παροχές ανοσοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 στην Ευρώπη» ενθαρρύνοντας τον εμβολιασμό και θέτοντάς τον ως προτεραιότητα για την ελαχιστοποίηση του αυξημένου κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας από ασθένειες οι οποίες μπορούν προληφθούν μέσω των εμβολίων.

Με αφορμή την διάθεση του εμβολίου, ο γενικός διευθυντής Mylan Ελλάδας και Κύπρου,  Γεώργιος Παναγάκης, επεσήμανε «φέτος το Influvac® συμπληρώνει 70 χρόνια παγκόσμιας παρουσίας και προστασίας ενάντια στον ιό της γρίπης. Αν και υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια κατά της γρίπης, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε πολλές χώρες και η εποχική γρίπη αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους εισαγωγής στα νοσοκομεία κατά την χειμερινή περίοδο. Η Mylan παραμένει δεσμευμένη στην παροχή βοήθειας για την πρόληψη της γρίπης και συνεργάζεται στενά με ιδρύματα για την διασφάλιση της πρόσβασης στα εμβόλιά μας κατά της γρίπης».

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/