Έγκριση σε πραγματικό χρόνο για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα υλικά και την ειδική διατροφή

Βήμα προς βήμα εκσυγχρονίζεται ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού εγκαινιάζει την εκτέλεση γνωματεύσεων αποκλειστικά με τη χρήση άυλων μοναδικών αριθμών αποζημίωσης (άυλα barcodes) ιατροτεχνολογικών, υγειονομικών υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Οι άυλες υποβολές θα ξεκινήσουν σταδιακά από τις 8 Οκτωβρίου για τα επιθέματα, τους καθετήρες και τα οστομικά είδη. Το σύστημα, δηλαδή, θα δέχεται μόνο άυλα barcodes για τις εν λόγω κατηγορίες ενώ για όλες τις υπόλοιπες θα δέχεται ταυτόχρονα και τους δύο τρόπους εκτέλεσης των γνωματεύσεων μέχρι τις 30 του μήνα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο χρόνος αυτός δίνεται για την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο υποβολής, καθώς διαπιστώθηκε μεγάλος όγκος αιτήσεων των εισαγωγέων με πληθώρα λαθών κυρίως στον αριθμό των τεμαχίων.

Για τις κατηγορίες Αναπνευστικών/Οξυγόνων καθώς και για τα Ορθοπεδικά επί παραγγελία, αναμένεται η έκδοση νεότερης ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, για διευκρινήσεις επί της διαδικασίας καταχώρησης της αίτησης και απόδοσης άυλων κωδικών, ο ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό επικοινωνίας, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι: barcodes.support@eopyy.gov.gr

 

Πηγη:https://virus.com.gr