Έγκυρες και οι γνωματεύσεις από το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού για την αγορά ειδικών προϊόντων! Τι αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ

Πως θα λαμβάνουν σκευάσματα ειδικής διατροφής τα παιδιά! Νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ

Στην τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών σχετικά με την παροχή σκευασμάτων ειδικής διατροφής αλλά και άλλων ειδών για παιδιά, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.

Ειδικά προϊόντα και σκευάσματα με ειδικές εγκρίσεις ακόμη και από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, θα μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται οι γονείς που έχουν παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

Με απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, τροποποιείται ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα ειδικά προϊόντα που πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα.

Πλέον σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την πιστοποίηση της νόσου, απαιτείται γνωμάτευση από Διεύθυνση Πανεπιστημιακής Κλινικής, Κλινικής του Ε.Σ.Υ. ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού σχετικής με την πάθηση ειδικότητας κατά περίπτωση, στην οποία αναφέρεται η πάθηση του ασθενούς, η ανάγκη χρησιμοποίησης των ειδικών προϊόντων και σκευασμάτων, καθώς και η μηνιαία ποσότητα κάθε είδους, ύστερα από έγκριση του αρμόδιου
ελεγκτή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Έτσι όπως διευκρινίζεται από τον ΕΟΠΥΥ, καθίστανται αποδεκτές οι γνωματεύσεις οι οποίες εκδόθηκαν από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και αφορούν σε συνταγογράφηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής, ως εξειδικευμένου φορέα για την αντιμετώπιση περιστατικών τα οποία χρήζουν χορήγησης των ως άνω ειδών για την αντιμετώπιση μεταβολικών νοσημάτων.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr