Έκτακτες οδηγίες του υπ. Παιδείας στα σχολεία για τη Γρίπη! Πως να προστατευθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Έκτακτες οδηγίες για την την γρίπη έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση στους μαθητές!

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε κλοιό γρίπης με τα αλλεπάλληλα κρούσματα του ιού Η1Ν1, ο οποίος στην κυριολεξία θερίζει μικρούς και μεγάλους το αρμόδιο υπουργείο δίνει οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Πάντως όσα παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να  αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.
Πηγη:https://www.healthreport.gr