Έκτακτη συνάντηση Χαρδαλιά Κωτσιόπουλου για τα τεστ κατ’ οίκον

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιούν ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα γίνουν τα τεστ στον πληθυσμό, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα οι δύο άνδρες θα επιχειρήσουν να συντονίσουν κυρίως τις κατ’ οίκον εργαστηριακές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες από τις 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 1100 ατόμων που θα στελεχώσουν τις μονάδες αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ.

Χαρδαλιάς και Κωτσιόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θέτουν επί τάπητος τη γεωγραφική κατανομή των τεστ ώστε να τεθούν προτεραιότητες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού στις περιοχές.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από την Αττική όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα. Οι κινητές Μονάδες θα βγουν στους δρόμους και θα έχει προηγηθεί συνεννόηση των κατοίκων που θα υποβληθούν σε τεστ με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Στόχος είναι οι έλεγχοι να εξαπλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα, ώστε το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμη η χώρα με τα επιδημιολογικά δεδομένα στα χέρια της. Και αυτό γιατί οι υγειονομικές υπηρεσίες θέλουν να θωρακίσουν τον πληθυσμό πριν την έλευση της γρίπης αλλά και της άφιξης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/