Έκτακτη σύσκεψη γιατρών -ασθενών για το νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς! Όλες οι λεπτομέρειες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ γιατρών και ασθενών με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν σήμερα γιατροί και ασθενείς με κοινό θέμα προβληματισμού το νέο σύστημα παραπομπών στους ειδικούς γιατρούς που θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ένα σύστημα που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς, όπως υποστηρίζει ο κλάδος.
Γι’ αυτό και ο ΙΣΑ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τις Ενώσεις των ασθενών ώστε να υπάρχει κοινή αντίδραση.

Άλλωστε ο ιατρικός κόσμος από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με τις αλλαγές και την υποχρεωτική πρώτη ιατρική εξέταση σε οικογενειακό γιατρό πριν γίνει επίσκεψη σε ειδικό.
Βέβαια οι αλλαγές επιβάλλονται στο υπουργείο Υγείας από τους δανειστές, ωστόσο η χώρα μας δε διαθέτει καν τον απαιτούμενο αριθμό των οικογενειακών γιατρών.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι ειδικότητες που αναζητούνται γυρίζουν την πλάτη στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να αυξήσει κάπως τις αμοιβές του κλάδου ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον.

Πάντως το υπουργείο Υγείας θεωρεί βέβαιο ότι θα προχωρήσει η συγκεκριμένη αλλαγή στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς έχει δώσει και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην τρόικα στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε.

Πηγη:http://www.healthreport.gr/