Έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, συγκάλεσε ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, συγκάλεσε ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, συγκάλεσε σήμερα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του κ. Γεώργιου Σαρόγλου, Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης των ασθενών που παραμένουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα, προκειμένου να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου. Τονίστηκε επίσης ότι είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Μάλιστα, συζητήθηκε Σχέδιο Δράσης με το οποίο ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια, θα συμβάλλουν στην κάλυψη της σημαντικής αυτής ανάγκης.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για της σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι φαρμακευτικές ουσίες χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Ο ΙΣΑ κάνει αυστηρή σύσταση στο κοινό να μην προμηθεύεται τις ουσίες που χορηγούνται δοκιμαστικά, για τη θεραπεία της λοίμωξης χωρίς ιατρική παρακολούθηση γιατί μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του.
Τέλος τονίστηκε για άλλη μια φορά, η ανάγκη να διασφαλιστεί υλικό προστασίας για τους υγειονομικούς και διευκρινίστηκε ότι η μάσκα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για χρονικό διάστημα άνω των τριών ωρών.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε τρόπους να καλύψουμε ανάγκες των πολιτών την κρίσιμη αυτή περίοδο και να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής απέναντι στον αόρατο εχθρό. Επεξεργαζόμαστε λύσεις και επικαιροποιούμε τα Σχέδια Δράσης προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να νοιώσει κάθε πολίτης της Αττικής ότι είμαστε δίπλα του αλλά και να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία για να μπορούν οι συνάδελφοί μας να δώσουν τη μάχη τους.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος (Γ. Γραμματέας),Τ.Χατζής, Ι.Κεχρής, Π.Λεονάρδου, Σ.Προβατάς και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιωτης Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής  της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

 

 

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ