Έλληνας στο τιμόνι της Amgen

Ο Γεώργιος Τουσίμης αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή της Amgen Hellas από την 1η Ιουνίου 2019. Χάρη στην πείρα του ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ της Αmgen Hellas από το 2016, ο κ.Τουσίμης προβιβάζεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Μάλιστα, οι αρμοδιότητες του θα αφορούν την δραστηριότητα της Amgen στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Με επίγνωση των ευθυνών, ο Γεώργιος Τουσίμης υπογραμμίζει σε δήλωσή του την σημασία της επιλογής του « Η τοποθέτηση ενός Έλληνα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία μας υποδηλώνει και ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη που δείχνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η Amgen, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως».

Προτεραιότητά του, όπως εξηγεί ο κ. Τουσίμης, «είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων και Κυπρίων ασθενών στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις της Amgen, που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία, μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος διευθυντής της Amgen διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο. Συγκεκριμένα, κ. Τουσίμης έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα όπως στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ότι αφορά στις σπουδές του  κ. Τουσίμης κατέχει πυχίο Χημικού Μηχανικού  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και  διαθέτει επιπλέον σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen στη Γερμανία, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

 

Πηγη:https://virus.com.gr/