Ένας νεκρός κάθε 15 δευτερόλεπτα από κορωνοϊό

Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους σχεδόν 5.900 άνθρωποι παγκοσμίως από την Covid-19. ΗΠΑ και Λατινική Αμερική τα επίκεντρα της πανδημίας, ωστόσο σε πολλές άλλες χώρες καταγράφονται τώρα νέα ημερήσια ρεκόρ.

Ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters, με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό να ηγούνται στην αύξηση των θυμάτων.

Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες από την Covid-19 κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου, που βασίζονται σε δεδομένα των δυο προηγούμενων εβδομάδων. Αυτό ισοδυναμεί με 247 ανθρώπους κάθε ώρα, ή έναν άνθρωπο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Οι ΗΠΑ και η Λατινική Αμερική είναι τα νέα επίκεντρα της πανδημίας, με τις δυο περιοχές να αγωνίζονται να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, ακόμα και σε περιοχές του κόσμου που φαίνονταν να έχουν περιορίσει την εξάπλωση, η μάχη δεν έχει τελειώσει αφού σε πολλές χώρες –όπως στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ, πρόσφατα καταγράφονται νέα ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων.

 

 

Πηγή: https://www.iatronet.gr/