Έρευνα συνδέει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τη νόσο του Huntington

Η ανακάλυψη της σχέσης μπορεί ενδεχομένως να είναι υποσχόμενη για νέους θεραπευτικούς στόχους και φάρμακα.

Ερευνητές ανακάλυψαν γενετική σχέση μεταξύ ρευματοειδούς αρθρίτιδας και νόσου του Huntington, που μπορεί ενδεχομένως να είναι υποσχόμενη για νέους θεραπευτικούς στόχους και φάρμακα.

Ερευνητές του University of California San Diego School of Medicine και του Mount Sinai αποκρυπτογραφούσαν το επιγενετικό τοπίο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, όταν ανακάλυψαν αλληλεπικάλυψη μεταξύ των αιτίων της και της νόσου Huntington.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση στο επιγονιδίωμα..

Ο Dr. Gary S. Firestein, του UC San Diego School of Medicine και η ομάδα του ανέπτυξε αλγόριθμο, τον  EpiSig, που ενσωμάτωσε και μείωσε τον αριθμό των επιγενετικών συνδυασμών στα γονίδια ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Οι ερευνητές μελέτησαν το επιγονιδίωμα στα κύτταρα αρθρώσεων ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Την ομάδα ελέγχου αποτελούσαν ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Ο Dr. Wei Wang, δήλωσε ότι η σύγκριση διαφόρων ειδών στοιχείων επιγονιδιώματος είναι δύσκολη, επειδή αφορά ποικιλία διαφορετικών υποομάδων στοιχείων που δεν μπορούν να αναλυθούν μαζί, όπως διάφορες μεθόδους στις οποίες μεταβάλλεται το DNA.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Communications.

Πηγές: Nature Communications.

http://www.iatronet.gr